Over ons

Graag wil ik me eventjes voorstellen als oprichter van Canicross Limburg-Zuid.

Mijn naam is Gwen Ketting, samen met mijn hond Darco actief bezig met de sport canicross.
In november 2015 nam ik voor het eerst deel aan een canicross wedstrijd in Valkenburg.  Dankzij Jessica en Bianca (van CanicrossGear) heb ik de stap gezet om door te gaan met deze sport, om vervolgens een week later op het NK te verschijnen. Door de goede begeleiding van CanicrossGear en de aanmoedigingen van het thuisfront, had ik mijn eerste overwinning al sneller te pakken dan verwacht. In 2015 werd ik voor het eerst Nederlands Kampioen op de korte cross.

 

“Do you think we can lose controle?”

 

Het is een onbeschrijfelijk gevoel wanneer je met je beste vriend heerlijk door de bossen vliegt. Dit gevoel moedigde Darco en mij aan om door te gaan in deze sport. Het EK stond op ons programma in oktober 2016. Trainen, maar ook genieten. Ook het debuut op het EK in Tsjechië gaf een mooi resultaat.

Als “Team Darco” wisten we samen op de eerste dag op de korte cross een 10e plek te bemachtigen. Op de tweede dag stond de lange cross op het programma, met als resultaat een 14e plek. Dit samen zorgde voor een mooi eindresultaat. EK Canicross 2016: 11e van de 67 vrouwelijke deelnemers in onze categorie!

En ja…wat ben ik trots op mijn bruine man! Nooit durven dromen om binnen één jaar op het EK te mogen staan. In dat jaar zo veel geleerd, waar ik iedereen heel dankbaar voor ben!

Natuurlijk wilde ik graag deze sport bekend maken in Limburg. Mensen enthousiast maken en laten zien dat er zo veel meer mogelijk is met je hond dan de “bekende trainingen”. In samenwerking met HC Sirius en CanicrossGear hebben we een workshop georganiseerd om mensen kennis te laten maken met canicross.  Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een enthousiast trainingsgroepje, waardoor het Canicross in Limburg steeds meer vorm krijgt.

Samen met dit enthousiaste trainingsclubje en met ondersteuning van Lars en Mieke wil ik nog meer mensen bereiken en enthousiast maken voor deze leuke sport! Bij interesse schroom niet om ons een mail te sturen. Of kijk eens op onze Facebook pagina Canicross Limburg-Zuid!!

 

 

 

 “It’s just you and me right now!